понедељак, 18. март 2013.

O tekstu "Klasna borba u doba fetišizma aktivizma" na ovom bloguDugujemo izvinjenje čitaocima bloga jer je tekst Nebojše Vukelić i Tamare Đorđević skinut sa bloga nakon nekoliko sati, na insistiranje autora. Tekst je prvo odbijen za časopis "Stvar" novosadske grupe Gerusija, a zatim je, u međuvremenu, došlo do komunikacije autora i izvesne organizacije koja je naprasno odlučila da je u njenom političkom i finansijskom interesu da ovaj tekst štampa i naplaćuje i da ometa druge u slobodnom raspolaganju tim tekstom kao dokumentom od nekog javnog značaja.

Mi smo taj tekst skinuli taj dan, međutim ga je neko danas objavio na ovoj adresi, sa objašnjenjem:


"Pošto je tekst naprasno nestao sa interneta i jedino ga je moguće kupiti kod preduzeća ASI, ovim putem činimo ovaj dorinos debati o Levici dostupnim svim zainteresovanima. U nastavku je prenet identičan tekst kakav je objavljen na blogu Teorija iz teretane sa kojeg je danas uklonjen.)"

Iako smo svesni da će autori i dotična organizacija prvo pomisliti na nas, spremni smo da ponesemo taj teret u ime vere u slobodan protok stavova i informacija, kao i vere u političku doslednost i istrajnost. 

Нема коментара:

Постави коментар