четвртак, 10. мај 2012.

Kako prepoznati domaćeg levičara ?1. Domaći levičar smatra da je vreme teorije prošlo. Sa reči treba preći na dela.
Kakva – nije toliko bitno.


2. Domaći levičar smatra da je teorija ideologije u marksizmu stala sa teorijom o „iskrivljenoj svesti“ i da treba konačno da se pređe sa reči na dela.3. Domaći levičar se panično plaši nacionalizma i veruje da nacionalizam govori ili o slaboj inteligenciji ili o slaboj ličnosti ili i jedno i drugo. U tom smislu, on je poštovalac Danila Kiša.4. Domaći levičar smatra da treba preći sa reči na dela.
Sada i uvek.


5. Domaći levičar ne gubi ni sekunda prelazeći sa reči na dela.6. On kaže “Dela – a ne reči”.7. Domaći levičar veruje da su tridesete iza ugla.8. Domaći levičar veruje da mu ne treba radnička klasa, on svoje ciljeve postiže u dogovoru sa tolerantnim subjektima.9. Domaći levičar kaže „Radnička klasa – da, ali ako ne biju kući žene“.10. Domaći levičar smatra da je ovde stanje loše, ali da je TAMO jako bolje i da će to uskoro doći i OVDE.11. Domaći levičar kaže „Vidiš kako je u Hrvatskoj moglo“.12. Domaći levičar nije u velikom problemu okružen kordonima policije.13. Domaći levičar kaže „Dosta sam čitao. Vreme je da primenim priručnike“.14. Domaći levičar jasno oseća patnju čitavog sveta.15. Domaći levičar veruje da su liberali logičan saveznik i da je jasno da su na korak od preobraćenja.16. Domaći levičar ne zna ko je Ernesto Laklau, ali zna da je on implicitni autor njegovog obraćanja masama.17. Domaći levičar ne može da podnese post-modernizam, ali dosledno sprovodi post-politiku.18. Domaći levičar može da uživa u turbo-folku otkad je turbo-folk legitimisala Milica Tomić u Beču.19. Domaći levičar očekuje da neko nešto slično uradi povodom navijača. Do tad mora da veruje da misli da navija za St. Pauli, izvesni nemački klub. U tom smislu, domaći levičar je Nemac.

 

20. Domaći levičar očekuje da pređe sa reči na delo, pod hitno.21. Domaći levičar sleže ramenima pred hip-hopom. Alternativni rock je znatno logičnija opcija.22. Domaćem levičaru su stvari jasne kao dan i on nema problem da to obznani svima, pa ko je čuo - čuo je.23. Domaći levičar očekuje Civilizovanu Revoluciju.24. Domaći levičar ne priča o vladajućoj klasi, on priča o tajkunima.25. Domaći levičar ne priča o kapitalizmu, on priča o neoliberalnoj pošasti.26. Domaći levičar se jako potresa oko pitanja rasizma, ali ne želi dalje od etike.27. Domaći levičar je znatno sujetnija zverka od prosečnog domaćeg liberala.28. Domaći levičar je protiv tajkunizacije, on zagovara pravu slobodu čoveka.29. Domaći levičar smatra da su njegova uverenja, a i uverenja kao takva - stvar kućnog vaspitanja.30. Domaći levičar je za jezičku rodnu ravnopravnost.31. Domaći levičar veruje da je politička korektnost jedan nužan korak u procesu emancipacije.32. Domaći levičar veruje u ideale Slobode, Pravde i Jednakosti – i veruje da se oni ne mogu ostvariti dok smo pod kapitalizmom. tj. neoliberalizmom.33. Domaći levičar je subjekt Ispravljene Svesti.34. Domaći levičar na dosta načina očekuje Kulturnu Dekontaminaciju, javno to rekao ili ne.
U tom smislu, on za sebe smatra da je na čelu kolone borbe za Sistem Vrednosti.
1 коментар: